Burg Metternich is een kasteel op de bergtop in Beilstein met een 25 meter hoge burchttoren die stamt uit de 12de eeuw. De burcht was in het bezit van verschillende eigenaren.
In 1268 was het adellijke geslacht von Braunshorn eigenaar van het kasteel als leenheren van het aartsbisdom Keulen. Door Lisa von Braunshorn kwam het kasteel vervolgens in bezit van de familie van haar echtgenoot Kuno von Winnenberg, waarna het kasteel in 1371 onder het soevereine gezag kwam te staan van het keurvorstendom Paltz.
In 1637 werd de familie von Metternich eigenaar van het kasteel en werd het in 1689 door de Fransmannen verwoest.
De laatste eigenaar met een belangrijke titel was de Oostenrijkse kanselier Metternich waarna het kasteel weer meerdere keren van eigenaar wisselde.

Bij een bezoek aan de burchtruïne wandel je langs de binnenplaats omgeven door muren en gebouwen, 14de-eeuwse ronde torens, een vestingmuur met wachttoren, een fortificatie die richting de vallei loopt, de hoofdpoort, een poort met een boog, buitenpoorten, een valhek en de vroegere stallingen die door een muur als versterking werden verbonden.

Van aan de Sint-Jozef Karmelietenkerk in Beilstein is het een kleine klim verder naar Burg Metternich die je een prachtig uitzicht biedt over het Moezeldal.

((Op de fotopagina kunt u nog andere foto’s bekijken van Duitsland)

Over de auteur

Scroll naar boven