Het Plaza del Pino wordt gekenmerkt door de reusachtige den die te vinden is op het plein. Deze 100-jarige dennenboom herinnert aan de dennenboom die er stond in 1481 en wordt tijdens de kerstdagen versierd waardoor de den prompt de grootste kerstboom van het eiland wordt.

Aan de rand van het plein staat de Basilica de Nuestra Senora del Pino als belangrijkste bedevaartplaats van Gran Canaria.
Volgens de overlevering is Maria hier op 8 september 1481 verschenen aan een paar herders tussen de takken van een dennenboom. Toen paus Pius XII haar in 1914 uitriep als beschermheilige van het eiland werd het plaatsje Teror meteen de religieuze hoofdstad van Gran Canaria.
Daar waar op de Plaza del Pino ooit de dennenboom stond, staat nu een neoklassieke basiliek die werd gebouwd in 1767 op de resten van een andere kerk die na een brand werd verwoest.

Volgende bezienswaardigheden zijn te vinden in het interieur van de kathedraal:

-Het immense barok altaar met het rijk beklede en uit hout gesneden beeld van de Heilige Maagd.

-Religieuze beelden gemaakt door José Lujan Pérez.

-Vijf van de bekendste rococo-schilderijen van het eiland.

-Een zijvertrek met religieuze schatten en het beeld van de Madonna met een met sieraden bekleed gewaad. Het beeld is een kunstwerk uit de 15de eeuw en op feestdagen wordt het beeld buiten de kerk getoond.

(Op de fotopagina kunt u nog andere foto’s bekijken van Gran Canaria)

Over de auteur

Scroll naar boven