♦ Om te kijken welk reisadvies je bestemming heeft op dit moment, kan je terecht op de website reisadvies van de federale overheid. Bovendien vind je hier alle informatie over valuta, de noodzaak van inentingen, de nodige reisdocumenten,… Met de volgende link kom je meteen op de website https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen

♦ In 2015 verscheen er op de website reisadvies van de federale overheid een link voor Belgen die reizen in het buitenland. Via de volgende link http://travellersonline.diplomatie.be kan je je gratis registreren wanneer je op reis vertrekt. Doet er zich in het land van je bestemming een ernstige crisis voor (politieke crisis, natuurrampen,…) dan zal de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken je gemakkelijker kunnen informeren en helpen.

♦ Vanuit Eindhoven duurt een rechtstreekse vlucht naar Marrakesh ongeveer 4 uur.

♦ De beste reistijd voor een bezoek aan Marrakesh zijn de maanden maart, april, mei, oktober en november. Dat zijn de maanden waarin de temperaturen al wel kunnen oplopen maar toch nog enigszins gematigd zijn. Tijdens de maanden juli en augustus klimt de temperatuur vaak naar onaangename hoogten. Hoewel er niet zo vaak regen valt in Marrakesh kunnen na een regenbui de wegen er behoorlijk modderig bij liggen waardoor voorzichtigheid geboden is.

♦ Het is raadzaam om in Marrakesh geen kraantjeswater te drinken.

♦ De netspanning in Marrakesh bedraagt 220 Volt.

♦ In Marrakesh is het tijdens de zomertijd een uur vroeger dan in België maar tijdens de wintertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens de Ramadan wordt de klok een uur teruggedraaid in Marokko waardoor het tijdsverschil tussen Marrakesh en België tijdens de periode van de Ramadan twee uur kan bedragen.

♦ Alle museums zijn in Marrakesh te bezoeken zonder het op voorhand aankopen van een toegangsticket met uitzondering van de Jardin Majorelle. Een toegangsticket met een tijdslot dient op voorhand te worden aangekocht via de website van de botanische tuin. Het is niet mogelijk om ter plaatse aan de tuin een toegangsticket te kopen.

♦ Voor meer informatie over Jardin Majorelle kunt u terecht op de website https://www.jardinmajorelle.com

♦ Voor meer informatie over Medersa Ben Youssef kunt u terecht op de website https://www.medersabenyoussef.ma

Autoverhuur
EasyTerra

Het huren van een auto in Marokko kun je eenvoudig via http://www.EasyTerra.nl doen. EasyTerra vergelijkt voor jou wereldwijd de tarieven van alle bekende autoverhuurbedrijven. Zo profiteer je altijd van de beste prijsgarantie. Met het Worry-Free pakket boek je onbezorgd de ideale auto voor de voordeligste prijs. Via EasyTerra vindt u een huurauto in Marrakesh via de volgende link https://www.easyterra.nl/autohuur-marokko.html

Holidaycars
Om goed voorbereid op reis te gaan is het handig om van tevoren alvast een huurauto te boeken. Niet alleen zijn boekingen vooraf een stuk voordeliger, ook zijn ze vaak een stuk overzichtelijker. Zo kan je eenvoudig alle beschikbare autoverhuurders op een specifieke locatie met elkaar vergelijken, zodat je altijd de huurauto vindt die het beste aansluit bij je wensen.

Ook kan je van tevoren besluiten om een all-inclusive huurtarief te betalen, zodat je nooit teveel betaalt. Een NoRiskgarantie biedt een volledige terugbetaling van je eigen risico en verzekert je van zorgeloze autohuur. Je kan ook kiezen voor een annuleringsverzekering waarmee je de reservering kunt annuleren tot aan het moment van ophalen, zonder hiervoor te moeten betalen. Dankzij deze mogelijkheid is het van tevoren boeken van een huurauto ideaal.

Via http://Holidaycars.com vindt u gemakkelijk een huurauto in Marokko. Vergelijk alle autoverhuurders en vindt de beste deal voor je bezoek aan Marokko.

Over de auteur

Scroll naar boven