Burcht Landshut is een van de oudste gebouwen aan de Moezel en vermoed wordt dat de burcht veel ouder is dan aanvankelijk werd gedacht. Zo ontdekten onderzoekers van de universiteit in Trier in 2012 dat er vermoedelijk in de 14de eeuw al een laat-Romeinse vesting stond op deze plaats. Tevens behoort burcht Landshut tot één van de negentien vestingen uit de tijd van de Romeinen die langs de Moezel gevonden zijn en behoorde ze vermoedelijk tot een militair complex.

De geschiedenis van burcht Landshut gaat terug tot in het jaar 1277. Ze werd gebouwd in opdracht van de aartsbisschoppen van Trier Heinrich von Vinstingen en zijn opvolger Boemund. In 1692 werd de burcht door een fatale brand verwoest en een groot deel van het gebouw en de vele kostbare bezittingen gingen verloren. Wat er resteerde na de brand was de toren die nu nog altijd beklommen kan worden.

Na vele jaren van renovatie opende de burcht in 2017 opnieuw zijn deuren en werd er een pad aangelegd rond de burcht, talloze informatieborden werden toegevoegd alsook een restaurant met een tien meter breed panoramaraam.

(Op de fotopagina kunt u nog andere foto’s bekijken van Duitsland)

Over de auteur

Scroll naar boven