De Nervion-rivier heeft een lengte van 72 kilometer en stroomt in noordelijke richting in zijn geheel door de regio Baskenland waar hij voorbij de stad Bilbao uitmondt in de Golf van Biskaje.

De Nervion ontspringt in een bergachtig gebied in de Baskische provincie Alava waarna de rivier verderop een kloof binnen stroomt en een waterval vormt van ongeveer 270 meter.
Na heel wat kilometers te hebben afgelegd, stroomt de rivier bij Arrigorriaga het stedelijk gebied van Bilbao binnen waar de Nervion samen komt met de Ibaizabal-rivier en ze samen de trechtervormige mondig vormen van de Ria de Bilbao. Het getijverschil van deze monding is op te merken tot vijftien kilometer landinwaarts.
Langs de Nervion-rivier in Bilbao is het heerlijk wandelen over de aangelegde paden en bevinden zich vele gebouwen zoals het Ayuntamiento, het Guggenheim Museum en het Mercado de la Ribera.
De rivier wordt overspannen door talrijke bruggen en elke dag zijn de kreten te horen van trainers die de roeiers aanmoedigen en instructies geven tijdens hun trainingssessies.

(Op de fotopagina kunt u nog andere foto’s bekijken van Bilbao)

Over de auteur

Scroll naar boven