♦ Om te kijken welk reisadvies je bestemming heeft op dit moment kan je terecht op de website reisadvies van de federale overheid. Bovendien vind je hier alle informatie over valuta, de noodzaak van inentingen, de nodige reisdocumenten,… Met de volgende link kom je meteen op de website https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen

♦ In 2015 verscheen er op de website reisadvies van de federale overheid een link voor Belgen die reizen in het buitenland. Via de volgende link http://travellersonline.diplomatie.be/ kan je je gratis laten registreren wanneer je op reis vertrekt. Doet zich in het land van je bestemming een ernstige crisis voor (politieke crisis, natuurramp,…) dan zal de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken je gemakkelijker kunnen informeren en helpen.

♦ Vanuit Brussel duurt een vlucht naar Kopenhagen ongeveer 1u30.

♦ De beste reistijd voor Denemarken is van april tot en met oktober waarbij van mei tot en met juli de minste regen valt. De zomers in Denemarken zijn van korte duur met een gemiddelde temperatuur tussen 20°C en 25°C. Juli is in Denemarken de warmste maand van het jaar. Het land is bijna helemaal omringd door de zee en heeft daarom ook weinig verschil in temperaturen per streek. De winters in Denemarken zijn erg koud.

♦ De netspanning in Denemarken bedraagt 230 Volt.

♦ Er is geen tijdsverschil tussen België en Denemarken.

♦ Alle bezienswaardigheden in Kopenhagen zijn te voet vrij makkelijk bereikbaar als je centraal gelegen logeert in de hoofdstad. Kopenhagen is echter ook een erg fietsvriendelijke stad en dus is het ook wel fijn om een dagje door de stad te fietsen. Dat kan veilig en goedkoop met de oranje huurfietsen van Donkey Republic. Je kan de app downloaden op je smartphone, een locatie kiezen om de fiets op te halen en je kan kiezen hoe lang je de fiets wilt huren. Hoe langer je de fiets huurt, hoe voordeliger de tarieven zijn. Je kan telkens de fiets ook ontgrendelen en vergrendelen via de app. Je kan alvast een kijkje nemen op de website van Donkey Republic voor meer informatie en dit via de volgende link https://www.donkey.bike/nl/steden/fietsverhuur-kopenhagen

♦ Voor meer informatie over H.C. Andersens Hus kunt u terecht op de website https://hcandersenshus.dk/en/

♦ Voor meer informatie over Montergarden kunt u terecht op de website https://montergarden.dk/

♦ Voor meer informatie over Amalienborg kunt u terecht op de website https://kongernessamling.dk/amalienborg/

♦ Voor meer informatie over Christiansborg kunt u terecht op de website https://kongeligeslotte.dk/da/slotte-og-haver/christiansborg-slot.html

♦ Voor meer informatie over Rosenborg kunt te terecht op de website https://kongernessamling.dk/rosenborg/

♦ Voor meer informatie over Thy National Park kunt u terecht op de website https://nationalparkthy.dk/kontakt

♦ Voor meer informatie over Kronborg kunt u terecht op de website https://kronborg.dk/

♦ Voor meer informatie over Frederiksborg kunt u terecht op de website https://dnm.dk

♦ Voor meer informatie over Roskilde Domkirke kunt u terecht op de website https://roskildedomkirke.dk/

♦ Voor meer informatie over Fregatten Jylland kunt u terecht op de website https://fregatten-jylland.dk

♦ Voor meer informatie over Kongernes Jelling kunt te terecht op de website https://natmus.dk/museer-og-slotte/kongernes-jelling/

♦ Voor meer informatie over Mols Bjerge National Park kunt u terecht op de website https://nationalparkmolsbjerge.dk

♦ Voor meer informatie over National Park Vadehavet (Waddenzee) kunt u terecht op de website https://vadehavscentret.dk/forside

Algemeen schema van deze rondreis
Hieronder vind je een overzicht van het schema van onze 13-daagse rondreis door Denemarken

Dag 1: We komen ’s avonds aan in Kopenhagen. (Overnachting in Kopenhagen)
Dag 2: We brengen een bezoek aan de hoofdstad Kopenhagen. (Overnachting in Kopenhagen)
Dag 3: We brengen een bezoek aan de hoofdstad Kopenhagen. (Overnachting in Kopenhagen)
Dag 4: ’s Morgens vertrekken we vanuit Kopenhagen naar Herlev. In de namiddag brengen we een bezoek aan de Domkirke in Roskilde. (Overnachting in Herlev)
Dag 5: Vanuit Herlev brengen we een bezoek aan Kronborg in Helsingor en Frederiksborg in Hillerod. (Overnachting in Herlev)
Dag 6: Vanuit Herlev brengen we een bezoek aan Mons Klint en Stevn’s Klint. (Overnachting in Herlev)
Dag 7: ’s Morgens vertrekken we vanuit Herlev naar Risskov. Onderweg brengen we een bezoek aan Jelling Kirke en Kongernes Jelling en bezoeken we de Dom van Aarhus. (Overnachting in Risskov)
Dag 8: Vanuit Risskov brengen we een bezoek aan Ebeltoft en Mols Bjerge National Park. (Overnachting in Risskov)
Dag 9: ’s Morgens vertrekken we vanuit Risskov naar Lemvig. Onderweg brengen we een bezoek aan het noordelijkste puntje van Denemarken in Grenen. (Overnachting in Lemvig)
Dag 10: Vanuit Lemvig brengen we een bezoek aan Lonnerup Fjord Vild Reservat, de Limfjord en Thy National Park. (Overnachting in Lemvig)
Dag 11: Vanuit Lemvig brengen we een bezoek aan de waddeneilanden Mando en Romo gelegen in het Nationaal Park Vadehavet. We willen hierbij wel opmerken dat de afstand tussen Lemvig en de waddeneilanden echt wel tijdrovend is. Wanneer je dus de waddeneilanden wilt bezoeken, is het beter om dichterbij de waddeneilanden een overnachting te boeken. (Overnachting in Lemvig)
Dag 12: ’s Morgens vertrekken we vanuit Lemvig naar Odense en brengen we een bezoek aan de stad Odense. (Overnachting in Odense)
Dag 13: We brengen een bezoek aan de stad Odense. (Overnachting in Odense)
Dag 14: Terugkeer naar Brussel.

Autoverhuur
EasyTerra
Het huren van een auto in Denemarken kun je eenvoudig via https://www.EasyTerra.nl doen. EasyTerra vergelijkt voor jou wereldwijd de tarieven van alle bekende autoverhuurbedrijven. Zo profiteer je altijd van de beste prijsgarantie. Met het Worry-Free pakket boek je onbezorgd de ideale huurauto voor de voordeligste prijs. Via EasyTerra vindt u een huurauto in Denemarken via de volgende link https://www.easyterra.nl/autohuur-denemarken.html

Holidaycars
Om goed voorbereid om reis te gaan is het handig om van tevoren alvast een huurauto te boeken. Niet alleen zijn boekingen vooraf een stuk voordeliger, ook zijn ze vaak een stuk overzichtelijker. Zo kan je eenvoudig alle beschikbare autoverhuurders op een specifieke locatie met elkaar vergelijken, zodat je altijd de huurauto vindt die het beste aansluit bij je wensen.

Ook kan je van tevoren besluiten om een all-inclusive huurtarief te betalen, zodat je nooit teveel betaalt. Een NoRiskgarantie biedt een volledige terugbetaling van je eigen risico en verzekert je van zorgeloze autohuur. Je kan ook kiezen voor een annuleringsverzekering waarmee je de reservering kunt annuleren tot aan het moment van ophalen, zonder hiervoor te moeten betalen. Dankzij deze mogelijkheid is het tevoren boeken van een huurauto ideaal.

Via Holidaycars.com vindt u gemakkelijk een huurauto in Denemarken. Vergelijk alle autoverhuurders en vindt de beste deal voor je bezoek aan Denemarken en dit via de volgende link https://www.holidaycars.com/car-rental/denmark

Over de auteur

Scroll naar boven