Ongeveer zes kilometer van het stadscentrum van Valencia ligt het strand Malvarossa dat bijna een kilometer lang is en 135 meter breed.
Het strand bestaat uit drie delen: Las Arenas, Malvarossa en La Patacona waarvan Malvarossa het meest bezochte deel is. Naast het strand loopt een promenade met palmbomen omzoomd waar talrijke restaurantjes te vinden zijn.
Het strand biedt bovendien vele mogelijkheden zoals voorziene plekken voor beachvolleybal, fitnesstoestellen, klimrekken voor kinderen,… Daarnaast is het strand ook te bezoeken voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Aan het einde van de promenade ligt de haven van Valencia die nu de naam “Marine Reial Joan Carlos I” draagt. De oude haven werd op een gegeven moment te klein voor alle vracht- en containerschepen (en ondertussen ook cruiseschepen) en werd dus gemoderniseerd al zijn er enkele gebouwen nog steeds overeind gebleven zoals het Edificio del Reloj (klokgebouw) en het oude droogdok.
Het meest in het oog springend in de haven is het moderne “Veles e Vents” gebouw van de architecten David Chipperfield en Fermin Vasquez.
In de haven is plaats voor 800 ligplaatsen voor privéboten.

(Op de fotopagina kunt u nog andere foto’s bekijken van Valencia)

Over de auteur

Scroll naar boven