Op ongeveer 45 kilometer van Marrakesh, aan de rand van de hoge Atlas, bevindt zich de Ourika-vallei waarin de rivier de Ourika stroomt die de gronden van de vallei voedt en zorgt voor een vruchtbare bodem. Dit komt tot uiting in het groene landschap dat wordt opgefleurd door olijfbomen, fruitbomen en kruiden allerhande.

Doorheen de Ourika-vallei bevinden zich authentieke Berberdorpjes.
Eén van de bekendste dorpjes in de vallei is Setti Fatma dat gekend is omwille van de gekleurde tafeltjes, stoeltjes en kussens langs de rivier waar je kan genieten van heerlijke thee, tajines, couscous,…

Op ongeveer een half uurtje wandelen van het dorpje Setti Fatma ligt één van de zeven watervallen die van een hoogte van ongeveer 30 meter naar beneden klatert. De wandeling begint via een reeks trappen en gaat nadien over in onverharde paden waarna je uiteindelijk over een rotsachtige oppervlakte moet klauteren om vervolgens aan te komen bij het bassin en de waterval.
Onderweg kom je verschillende handelaren tegen die allerlei spullen aanbieden: textiel, souvenirs, gekoelde drankjes,…

Op maandag is er in het dorp Tnine Douar een lokale Berbermarkt waar van alles te koop is waaronder kledij, schoenen, groenten, fruit en kruiden.
In het dorp Tafza is een kleine fabriek waar ze tajines vervaardigen en vlak voor het dorp Tnine Douar is een saffraanboerderij die je kan bezoeken.

(Op de fotopagina kunt u nog andere foto’s bekijken van Marrakesh)

Over de auteur

Scroll naar boven