Dit Nationaal Park werd opgericht in 1948 en beslaat een gebied met een oppervlakte van 171,5 vierkante kilometer en heeft als hoogste punt de berg Baba die een hoogte bereikt van 2.601 meter.

In het park bevinden zich twee gletsjermeren (Golemo Jezero en Malo Jezero) die enkel te voet bereikbaar zijn en enkele rivieren, bronnen en watervallen.

De kern van het gebergte rondom bestaat uit graniet van zo’n 465 miljoen jaar oud met lagen van kwarts en stollingsgesteente.

In het park zijn ongeveer 1.307 verschillende plantensoorten te vinden, 88 verschillende soorten bomen en talrijke diersoorten van zowel gewervelde als ongewervelde dieren.

Er zijn in het park verschillende mogelijkheden om te wandelen en te fietsen en ook hier kan je tijdens de wintermaanden skiën en snowboarden.

Wie in Noord-Macedonië wil kennismaken met een authentiek bergdorpje kan een bezoek brengen aan Maloviste. Hoewel het bergdorpje piepklein is, ademt het een enorm authentieke en vriendelijke sfeer uit en biedt het een prachtig zicht op de omliggende bergen van het Nationale Park.

(Op de fotopagina kunt u nog andere foto’s bekijken van Noord-Macedonië)

Over de auteur

Scroll naar boven