In de wijk “Doce Casas” (verwijzend naar de twaalf huizen versierd met pijnboomhout), bevindt zich één van de mooiste huizen die te bezichtigen zijn: Casa de los Balcones.
Zoals de naam al doet vermoeden is het huis uiteraard te herkennen aan de balkons die de gevel sieren en die drie verdiepingen telt (vroeger Sobrada genoemd).
In de gevel bevinden zich eveneens ramen die ook vervaardigt zijn van hout en versierd zijn met plantenmotieven.  Op het centrale venster prijkt het blazoen van huis Fonseca (1715).

Via een spiraalvormige houten trap word je naar één van de verdiepingen geleid waar je een verzameling oude voorwerpen en ingerichte kamers kan zien die werden gebruikt door de familie die destijds het huis bewoonde.
Ook de patio is een bezoek meer dan waard gezien deze zicht biedt op de stenen sokkels met Corinthische kapitelen die de bovenste galerij ondersteunen met ballustrades die onder andere bloemmotieven bevatten.

In de werkplaatsen wordt nog geweven, geborduurd en aan houtsnijwerk gedaan.
Aan de overkant van Casa de los Balcones ligt het “Casa del Turista” waar je allerlei souvenirs kan kopen en kunstenaars vaak aan het werk zijn.

(Op de fotopagina kunt u nog andere foto’s bekijken van Tenerife)

Over de auteur

Scroll naar boven