Het Durmitor National Park behelst een bergketen en werd in 1952 een Nationaal Park.  Sinds 1982 staat het eveneens op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Het Durmitormassief telt 48 bergtoppen die hoger zijn dan 2000 meter en de hoogste top van het Nationale Park is de “Bobotov Kuk” met zijn 2523 meter.
Daarnaast bestaat het 390 vierkante kilometer grote park uit scherpe kloven, gletsjers, lange sneeuwtongen, uitgestrekte weiden, oude bossen en vele bergmeren.  Bovendien bevindt zich ook de kloof van de Tara-rivier in het Durmitor National Park.  De kloof is tachtig kilometer lang en tot 1300 meter diep.  Daarmee is de Tara-Canyon de diepste canyon van Europa en de Grand Canyon de grootste van de wereld.

In Durmitor heerst een klimaat dat zorgt voor lange winters en korte zomers.  De herfst is zelfs warmer dan het voorjaar.  Gemiddeld ligt er meer dan 120 dagen sneeuw.  Op de hoogste gedeelten ligt er zelfs ook de hele zomer sneeuw.

In het park genieten zeven zones of locaties een speciale bescherming en er zijn vele beschermde planten-en dierensoorten.

Wie niet houdt van wandelen kan het Nationale Park verkennen via twee panoramische autoroutes die je beiden door de majestueuze bergen leiden.

(Op de fotopagina kunt u nog andere foto’s bekijken van Montenegro)

Over de auteur

Scroll naar boven