Deze kerk werd gebouwd na 1520 op een stuk land dat werd overgedragen door Cristobal de Ponte, stichter van Garachico, naar wiens vrouw deze kerk werd vernoemd.

De bouw van deze kerk duurde maar liefst twee eeuwen (de 16de en de 17de eeuw).  In 1578 startte bisschop Cristobal Vela een nieuw plan om de bouw van de kerk af te ronden.
In 1590 was slechts één schip voltooid hoewel er reeds enkele kapellen en gangpaden werden gebouwd.
In de 17de eeuw werd de kerk voorzien van een altaarstuk, lampen, meubilair en een orgel waarna er gestart kon worden met religieuze diensten.

De hoofdingang van de kerk is één van de meest architectonische elementen van deze eenvoudige kerk.  De bouw ervan werd gestart door steenhouwer Bartolomé Diaz en afgewerkt door Manuel Pedro waardoor het een mix van stijlen bevat.

De oorspronkelijke kerk werd bijna verwoest door de vulkaanuitbarsting van 1706.  Na de brand bleven alleen de fundamenten en de buitenmuren van de kerk over.  De heropbouw van de kerk vond plaats tussen 1714 en 1721 onder leiding van bouwmeester Andrés Hernandez Salgade die de kerk een Renaissancestijl gaf met Mudejar-kenmerken in de plafonds.
De bouw van de toren was gepland in 1605 maar de werken begonnen pas in 1615.  Uiteindelijk werd de toren pas voltooid in het eerste decennium van de 20ste eeuw. De toren kan je nu via trappen beklimmen waarna je een prachtig uitzicht hebt over de oude stadskern en de oceaan.

(Op de fotopagina kunt u nog andere foto’s bekijken van Tenerife)

Over de auteur

Scroll naar boven