♦  Om te kijken welk reisadvies je bestemming heeft op dit moment kan je altijd terecht op de website reisadvies van de federale overheid.  Bovendien vind je hier alle informatie over valuta, de noodzaak van inentingen, de nodige reisdocumenten,….  Met volgende link kom je meteen op de website https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen

♦  In 2015 verscheen er op de website reisadvies van de federale overheid een link voor Belgen die reizen in het buitenland.  Via de volgende link http://travellersonline.diplomatie.be/ kan je je gratis registreren wanneer je op reis vertrekt.  Doet zich in het land van je bestemming een ernstige crisis voor (politieke crisis, natuurramp,…) dan zal de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken je gemakkelijker kunnen informeren en helpen.

♦  Sinds 2016 zijn er rechtstreekse vluchten tussen Brussel en Jordanië.  Vanuit Brussel duurt een vlucht naar Jordanië ongeveer 5u.

♦  De beste maanden voor een bezoek aan Jordanië zijn van half maart tot half mei en van september tot en met oktober.  Van juni tot en met augustus kan de temperatuur behoorlijk oplopen.  Toch is het niet nodig om Jordanië in de zomer te vermijden.  Alle bussen, auto’s en hotels zijn voldoende uitgerust met airconditioning.  Gezien er in Jordanië een “droge warmte” heerst is deze goed te verdragen.

♦  Drinkt nooit kraantjeswater in Jordanië.  Ook niet in vijfsterrenhotels.  Jordaniërs merken dit zelf op en zullen u er zelf op wijzen dat u er ziek kan van worden gezien wij dit water niet gewend zijn.  Drink telkens gebotteld water, gebruik dit ook om je tanden te poetsen, gebruik nooit drank met ijsblokjes in !!

♦  Let voldoende op uw kledij.  Jordaniërs appreciëren het ten zeerste indien u uw knieën en uw schouders bedekt houdt.

♦  De netspanning in Jordanië bedraagt 220-240 Volt.  Er zijn twee types stopcontacten in gebruik.  De standaard-Europese en de Britse.  Het is dus aangeraden om een wereldstekker mee te nemen.

♦  Wanneer u iemand wilt fotograferen vraagt u best altijd eerst toestemming aan die persoon.  Fotografeer nooit militaire installaties of bruggen.

♦  Internetcafé’s zijn stilaan meer en meer aanwezig in Jordanië.

♦  In Jordanië is het heel het jaar door 1 uur later dan in België.

♦  Voor meer informatie over het natuurreservaat Dana kunt u terecht op de website http://www.jordanjubilee.com/outdoors/dana.htm

Autoverhuur
EasyTerra
Het huren van een auto in Jordanië kun je eenvoudig via http://www.EasyTerra.nl doen.  EasyTerra vergelijkt voor jou wereldwijd de tarieven van alle bekende autoverhuurbedrijven.  Zo profiteer je altijd van de beste prijsgarantie.  Met het Worry-Free pakket boek je onbezorgd de ideale auto voor de voordeligste prijs.
Via EasyTerra vindt u een huurauto in Jordanië via de volgende link https://www.easyterra.nl/autohuur-jordanie.html

Holidaycars
Om goed voorbereid op reis te gaan is het handig om van tevoren alvast een huurauto te boeken.  Niet alleen zijn boekingen vooraf een stuk voordeliger, ook zijn ze vaak een stuk overzichtelijker.  Zo kan je eenvoudig alle beschikbare autoverhuurders op een specifieke locatie met elkaar vergelijken, zodat je altijd de huurauto vindt die het beste aansluit bij je wensen.

Ook kan je van tevoren besluiten om een all-inclusive huurtarief betalen, zodat je nooit te veel betaalt.  Een NoRisk garantie biedt een volledige terugbetaling van je eigen risico en verzekert je van zorgeloze autohuur.  Je kan ook kiezen voor een annuleringsverzekering waarmee je de reservering kunt annuleren tot aan het moment van ophalen, zonder hiervoor te betalen.  Dankzij deze mogelijkheden is het van tevoren online boeken van een huurauto ideaal.

Via Holidaycars.com vindt u gemakkelijk een huurauto in Jordanië.  Vergelijk alle autoverhuurders en vindt de beste deal voor je bezoek aan Jordanië en dit via de volgende link
http://www.holidaycars.com/autohuur/jordanie/

Over de auteur

Scroll naar boven