♦  Om te kijken welk reisadvies je bestemming heeft op dit moment kan je altijd terecht op de website reisadvies van de federale overheid.  Bovendien vind je hier alle informatie over valuta, de noodzaak van inentingen, de nodige reisdocumenten,…  Met volgende link kom je meteen op de website https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen

♦  In 2015 verscheen er op de website reisadvies van de federale overheid een link voor Belgen die reizen in het buitenland.  Via de volgende link http://travellersonline.diplomatie.be/ kan je je gratis registreren wanneer je op reis vertrekt.  Doet zich in het land van je bestemming een ernstige crisis voor (politieke crisis, natuurramp,…) dan zal de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken je gemakkelijker kunnen informeren en helpen.

♦  Vanuit Brussel duurt een vlucht naar Sevilla ongeveer 3 uur.  De luchthaven bevindt zich op ongeveer 12 kilometer van het stadscentrum van Sevilla.  Bij de uitgang van de luchthaven vind je een grote standplaats van taxi’s.

♦  In de provincie Sevilla heerst een mediterraan klimaat hoewel er ook enkele koele zones zijn zoals in Sierra.  De beste periode om Sevilla te bezoeken is de lente.  Eind april en begin mei kunnen de temperaturen vergelijkbaar zijn met onze zomertemperaturen.  In de zomer is Sevilla één van de warmste steden van Spanje met temperaturen tot 35 – 44°C.  In de herfst is een bezoek aan Sevilla de moeite waard omwille van de rust die er dan heerst.  In de winter schommelt de temperatuur tussen 11 en 14°C.  Op de koudste dag daalt de temperatuur niet onder 2 of 3°C.

♦   De netspanning in Sevilla bedraagt 220 Volt.

♦  Het Spaanse vasteland heeft dezelfde tijd als wij, inclusief zomer- en winteruur.  Je hoeft je klok dus niet te verzetten tenzij je de laatste zondag van maart of oktober in Sevilla bent.

♦  Wie Sevilla uitgebreid wil leren kennen kan kiezen voor een Sevilla Card.  Deze zijn 24, 48 of 72 uur geldig.  De prijs is afhankelijk van de gekozen formule.  Het gebruik van bus- en metronetwerk is inbegrepen evenals toegang tot de meeste musea van de stad.

♦  Het historische stadscentrum van Sevilla is niet zo groot.  Dit betekent dat je Sevilla zonder al te grote afstanden te moeten afleggen al wandelend kunt ontdekken.

♦  Voor meer uitgebreide informatie over de Archivo General de Indias kan je  terecht op hun officiële website  http://www.mcu.es/archivos/MC/AGI/index.html.

♦  Voor meer uitgebreide informatie over Reales Alcazares kan je terecht op de officiële website http://www.patronato-alcazarsevilla.es/.

♦  Voor meer uitgebreide informatie over Placa de toros de la Maestranza kan je terecht op de officiële website http://www.realmaestranza.com/.

Autoverhuur
EasyTerra
Het huren van een auto in Spanje kun je eenvoudig via http://www.EasyTerra.nl doen.  EasyTerra vergelijkt voor jou wereldwijd de tarieven van alle bekende autoverhuurbedrijven.  Zo profiteer je altijd van de beste prijsgarantie.  Met het Worry-Free pakket boek je onbezorgd de ideale auto voor de voordeligste prijs.
Via EasyTerra vindt u een huurauto in Spanje via de volgende link https://www.easyterra.nl/autohuur-spanje.html

Holidaycars
Om goed voorbereid op reis te gaan is het handig om van tevoren alvast een huurauto te boeken.  Niet alleen zijn boekingen vooraf een stuk voordeliger, ook zijn ze vaak een stuk overzichtelijker.  Zo kan je eenvoudig alle beschikbare autoverhuurders op een specifieke locatie met elkaar vergelijken, zodat je altijd de huurauto vindt die het beste aansluit bij je wensen.

Ook kan je van tevoren besluiten om een all-inclusive huurtarief te betalen, zodat je nooit te veel betaalt.  Een NoRisk garantie biedt een volledige terugbetaling van je eigen risico en verzekert je van zorgeloze autohuur.  Je kan ook kiezen voor een annuleringsverzekering waarmee je de reservering kunt annuleren tot aan het moment van ophalen, zonder hiervoor te betalen.  Dankzij deze mogelijkheden is het van tevoren online boeken van een huurauto ideaal.

Via Holidaycars.com vind je gemakkelijk een huurauto in Spanje.  Vergelijk alle autoverhuurders en vindt de beste deal voor uw bezoek aan Spanje en dit via de volgende link
http://www.holidaycars.com/autohuur/spanje/

Over de auteur

Scroll naar boven