♦  Om te kijken welk reisadvies je bestemming heeft op dit moment kan je altijd terecht op de website reisadvies van de federale overheid.  Bovendien vind je hier alle informatie over valuta, de noodzaak van inentingen, de nodige reisdocumenten,… Met volgende link kom je meteen op de website https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen

♦  In 2015 verscheen er op de website reisadvies van de federale overheid een link voor Belgen die reizen in het buitenland.  Via de volgende link http://travellersonline.diplomatie.be/ kan je je gratis registreren wanneer je op reis vertrekt.  Doet zich in het land van je bestemming een ernstige crisis voor (politieke crisis, natuurramp,…) dan zal de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken je gemakkelijker kunnen informeren en helpen.

♦  Vanuit Brussel duurt een vlucht naar Milaan net geen anderhalf uur.  Milaan beschikt over drie luchthavens.  Linate (ongeveer 10 kilometer ten oosten van het centrum), Malpensa (ongeveer 50 kilometer ten noordwesten van de stad) en Bergamo (ongeveer 50 kilometer ten noordoosten van Milaan).

♦  Indien u ’s morgens vroeg vertrekt en bij vlot verkeer is het mogelijk om in één dag met de auto naar Milaan te rijden.  Voor de uitstappen in de omgeving van Milaan die u terug vindt bij de bezienswaardigheden moet u rekening houden met de afstanden.  Lugano passeer je afhankelijk van welke route u neemt om naar Milaan te rijden.  De afstand tussen Milaan en Como bedraagt 50 kilometer.  De afstand tussen Milaan en Bellagio bedraagt 75 kilometer.  De afstand tussen Milaan en Stresa bedraagt 89 kilometer.

♦  Heel het jaar door is er in Milaan wel wat te beleven qua evenementen.  Als u niet aan een bepaalde periode bent gebonden, dan kan je Milaan het best bezoeken in het voorjaar of in het najaar.  Milaan kent een overgangsklimaat dat garant staat voor een veelal gematigde winter (de temperatuur daalt zelden onder 0° Celcius al is er dan wel veel mist en een hoge luchtvochtigheidsgraad) en voor een hete zomer met een gemiddelde temperatuur rond de 30° Celcius.  De rustigste maand is augustus maar dan is bijna alles gesloten.

♦  De netspanning in Milaan bedraagt 220 Volt.

♦  Er is geen tijdsverschil tussen België en Milaan.

♦  Om je te verplaatsen in Milaan kan je gebruik maken van een goed netwerk van busverbindingen, trams en de drie metrolijnen die elk een kleur dragen.  Hou er rekening mee dat je je kaartjes best koopt in metrostations, bij kiosken, in bars en in tabacchi.  Bij de chauffeur kan je geen kaartjes kopen.  Bij het instappen kan je je kaartje afstempelen.  Het is ook mogelijk om een dagkaart of een tweedagenkaart te kopen.  Die zijn helemaal niet duur.

♦  Hou in Italië rekening met onaangekondigde treinstakingen en stakingen van het algemeen openbaar vervoer.

♦  Hou rekening met Blue Monday.  Bijna alle musea zijn ’s maandags gesloten en ook andere winkels zijn op maandag vaak enkel open in de voor-of namiddag.

♦  Voor meer informatie over het waterpark Gardaland kan je terecht op de website www.gardalandwaterpark.it

♦  Voor meer informatie over een bezoek aan San Siro (openingsuren, ticketprijzen rondleiding) kan u terecht op de website www.sansiro.net Het is niet nodig op voorhand te reserveren voor een rondleiding en een bezoek aan het museum.  Het volstaat om tijdens de openingsuren een ticket te kopen aan de kassa.

♦  Voor informatie over de voorstellingen in La Scala kunt u terecht op de website www.teatroallascala.org

♦  Indien u graag een bezoek brengt aan Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci in de refter van het klooster van Santa Maria delle Grazie dient u de tickets op voorhand te reserveren.  Hou er rekening mee dat u de tickets best ongeveer een half jaar op voorhand besteld en dat u op de dag van u bezoek minstens een half uur op voorhand aanwezig moet zijn in het klooster.  U kan tickets reserveren via de website www.ticketitaly.com Hou er rekening mee dat deze tickets erg duur zijn maar u hebt dan wel een gegarandeerd ticket.

♦  Voor meer informatie over de kabelbaan in Stresa kunt u terecht op de website www.stresa-mottarone.it

♦  Voor meer informatie over Villa Melzi in Bellagio kunt u terecht op de website http://www.giardinidivillamelzi.it

Autoverhuur
EasyTerra
Het huren van een auto in Italië kun je eenvoudig via http://www.EasyTerra.nl doen.  EasyTerra vergelijkt voor jou wereldwijd de tarieven van alle bekende autoverhuurbedrijven.  Zo profiteer je altijd van de beste prijsgarantie.  Met het Worry-Free pakket boek je onbezorgd de ideale auto voor de voordeligste prijs.
Via EasyTerra vindt u een huurauto in Italië via de volgende link https://www.easyterra.nl/autohuur-italie.html

Holidaycars
Om goed voorbereid op reis te gaan is het handig om van tevoren alvast een huurauto te boeken.  Niet alleen zijn boekingen vooraf een stuk voordeliger, ook zijn ze vaak een stuk overzichtelijker.  Zo kan je eenvoudig alle beschikbare autoverhuurders op een specifieke locatie met elkaar vergelijken, zodat je altijd de huurauto vindt die het beste aansluit bij je wensen.

Ook kan je tevoren besluiten om een all-inclusive huurtarief te betalen, zodat je nooit te veel betaalt.  Een NoRisk garantie biedt een volledige terugbetaling van je eigen risico en verzekert je van zorgeloze autohuur.  Je kan ook kiezen voor een annuleringsverzekering waarmee je de reservering kunt annuleren tot aan het moment van ophalen, zonder hiervoor te betalen.  Dankzij deze mogelijkheden is het van tevoren online boeken van een huurauto ideaal.

Via Holidaycars.com vind je gemakkelijk een huurauto in Italië.  Vergelijk alle autoverhuurders en vindt de beste deal voor uw bezoek aan Italië en dit via de volgende link
http://www.holidaycars.com/autohuur/italie/

Over de auteur

Scroll naar boven