♦  Om te kijken welk reisadvies je bestemming heeft op dit moment kan je altijd terecht op de website reisadvies van de federale overheid.  Bovendien vind je hier alle informatie over valuta, de noodzaak van inentingen, de nodige reisdocumenten,…  Met volgende link kom je meteen op de website https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen

♦  In 2015 verscheen er op de website reisadvies van de federale overheid een link voor Belgen die reizen in het buitenland.  Via de volgende link http://travellersonline.diplomatie.be/ kan je je gratis registreren wanneer je op reis vertrekt.  Doet zich in het land van je bestemming een ernstige crisis voor (politieke crisis, natuurramp,…) dan zal de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken je gemakkelijker kunnen informeren en helpen.

♦  Wanneer je met de auto naar Istrië reist, ben je ongeveer 14 uren onderweg.  Vanuit Antwerpen bedraagd de rit naar Istrië ongeveer 1370 kilometer.

♦  Wanneer je met de auto naar Kroatië reist, moet je een wegenvignet aankopen voor Oostenrijk en Slovenië.  Langs de autosnelweg zijn er voldoende stopplaatsen aanwezig waar deze kunnen gekocht worden.  Voor Kroatië is er geen wegenvignet nodig maar dient er op sommige wegen wel tol betaalde te worden (prijzen varieerden in 2012 tussen 0,75 en 10 euro).

♦  De beste reistijd naar Kroatië is gedurende de zomermaanden.  In het binnenland schommelt de temperatuur dan rond de 20 graden.  De gemiddelde temperatuur in de kustgebieden schommelt dan tussen 22 en 25 graden.

♦  De netspanning in Kroatië bedraagt 220 Volt.

♦  Er is geen tijdsverschil tussen België en Kroatië.

♦  Voor meer informatie over Brijuni National Park kan je terecht op http://www.brijuni.hr In Fazana kunt u de boot nemen om naar het National Park te varen.  Deze tocht duurt ongeveer een kwartier (u steekt het Fazana Kanaal over).  Belangrijk is dat je je ticket enkele dagen op voorhand reserveert.  Dit kun je best doen bij één van de toeristische kantoortjes in Fazana gezien zij de beste tarieven bieden.  Met je ticket kan je deelnemen aan een vier uur durende rondleiding over het eiland.  Wanneer je nadien zelf nog graag op verkenning gaat op het eiland hou je er best rekening mee dat de wandelafstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden vrij groot zijn.  Het huren van een fiets of een golfkarretje is (een dure) oplossing.

♦  Voor meer informatie over de Jama Baredine (Grotten) kan je terecht op http://www.baredine.com/

♦  Indien je graag een boottochtje wil maken op de Limski Fjord dan kan je de boot nemen in Vrsar.  Bij de haven staan op de kade altijd mensen die je uitleg geven over de mogelijkheden en de tarieven.  Vergeet op weg naar Vrsar zeker niet één van de houten uitkijkentorens te beklimmen die je een prachtig panaroma bieden over de Limski Fjord.

Autoverhuur
EasyTerra
Het huren van een auto in Kroatië kun je eenvoudig via http://www.EasyTerra.nl doen.  EasyTerra vergelijkt voor jou wereldwijd de tarieven van alle autoverhuurbedrijven.  Zo profiteer je altijd van de beste prijsgarantie.  Met het Worry-Free pakket boek je onbezorgd de ideale auto voor de voordeligste prijs.
Via EasyTerra vindt u een huurauto in Kroatië via de volgende link https://www.easyterra.nl/autohuur-kroatie.html

Holidaycars
Om goed voorbereid op reis te gaan is het handig om van tevoren alvast een huurauto te boeken.  Niet alleen zijn boekingen vooraf een stuk voordeliger, ook zijn ze vaak een stuk overzichtelijker.  Zo kan je eenvoudig alle beschikbare autoverhuurders om een specifieke locatie met elkaar vergelijken, zodat je altijd de huurauto vindt die het beste aansluit bij je wensen.

Ook kan je van tevoren besluiten om een all-inclusive huurtarief te betalen, zodat je nooit te veel betaalt.  Een NoRisk garantie biedt een volledige terugbetaling van je eigen risico en verzekert je van zorgeloze autohuur.  Je kan ook kiezen voor een annuleringsverzekering waarmee je de reservering kunt annuleren tot aan het moment van ophalen, zonder hiervoor te betalen.  Dankzij deze mogelijkheden is het van tevoren online boeken van een huurauto ideaal.

Via Holidaycars.com vind je gemakkelijk een huurauto in Kroatië.  Vergelijk alle autoverhuurders en vindt de beste deal voor uw bezoek aan Kroatië en dit via de volgende link
http://www.holidaycars.com/autohuur/kroatie/

Over de auteur

Scroll naar boven