♦  Om te kijken welk reisadvies je bestemming heeft op dit moment kan je altijd terecht op de website reisadvies van de federale overheid.  Bovendien vind je hier alle informatie over valuta, de noodzaak van inentingen, de nodige reisdocumenten,…  Met volgende link kom je meteen op de website https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen

♦  In 2015 verscheen er op de website reisadvies van de federale overheid een link voor Belgen die reizen in het buitenland.  Via de volgende link http://travellersonline.diplomatie.be/ kan je je gratis registreren wanneer je op reis vertrekt.  Doet zich in het land van je bestemming een ernstige crisis voor (politieke crisis, natuurramp,…) dan zal de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken je gemakkelijker kunnen informeren en helpen.

♦  Gezien het wisselvallige klimaat zijn de beste maanden voor een bezoek aan Edinburgh de maanden mei tot oktober.  Dan valt er de minste neerslag.  In juli en augustus is het erg druk.  Mei, juni en september zijn de aangenaamste vakantiemaanden.

♦  In Schotland is het het hele jaar door 1 uur vroeger dan in België.

♦  De netspanning in Schotland bedraagt 240 Volt.  Gezien enkel de driepolige Britse stopcontacten in gebruik zijn, moet u een wereldstekker voorzien.

♦  Vanuit de luchthaven is het centrum van Edinburgh makkelijk te bereiken met de bussen van “Airlink”.  De rit met de bus naar het centrum van Edinburgh bedraagt ongeveer 30 minuten.

♦  Schotten zijn geen Engelsen en willen zo ook niet aangeduid worden.  Hooguit als Britten.

♦  In een restaurant gaat u niet zelf naar een leegstaand tafeltje maar wacht u tot het personeel u een plaats toewijst (Please wait to be seated).

♦  Voordringen is absoluut uit den boze !!  Ga altijd netjes achteraan in de rij staan.  “Queueing” wordt hier zeer ernstig genomen !!

♦  Wie een trip wil maken naar Rosslyn Chapel doet dit best zelf vanuit Edinburgh. Wanneer u een dagtrip maakt waar een bezoek aan Rosslyn Chapel inbegrepen zit, heeft vaak weinig tijd om de kapel te bezoeken.  U kunt vanuit Edinburgh naar Rosslyn Chapel met de bussen van Lothian.  Ook andere bestemmingen zijn vanuit Edinburgh te bereiken met Lothian. Voor meer informatie kunt u terecht op de website http://lothianbuses.com/

♦  Voor meer informatie over Canongate Kirk kunt u terecht op de website http://www.canongatekirk.org.uk/

♦  Voor meer informatie over Edinburgh Castle kunt u terecht op de website http://www.edinburghcastle.gov.uk/

♦  Voor meer informatie over Greyfriars Kirk kunt u terecht op de website http://www.greyfriarskirk.com/

♦  Voor meer informatie over Alnwick Castle kunt u terecht op de website http://www.alnwickcastle.com/

♦  Voor meer informatie over Melrose Abbey kunt u terecht op de website http://www.historic-scotland.gov.uk/

♦  Voor meer informatie over Rosslyn Chapel kunt u terecht op de website http://www.rosslynchapel.org.uk/

♦  Voor meer informatie over Palace of Holyroodhouse kunt u terecht op de website http://www.royalcollection.org.uk/

♦  Voor meer informatie over Scott Monument kunt u terecht op de website http://www.edinburghmuseums.org.uk/Venues/Scott-Monument

♦  Voor meer informatie over het Scottish Parliament kunt u terecht op de website http://www.scottish.parliament.uk/

♦  Voor meer informatie over St Giles Cathedral kunt u terecht op de website http://www.stgilescathedral.org.uk/

♦  Voor meer informatie over dagtrips of meerdaagse trips kunt u terecht op de website http://www.goscotlandtours.com/

♦  In het centrum van Edinburgh bevindt zich Waverley Station.  Indien u vanuit Edinburgh de trein neemt naar een andere bestemming kunt u voor meer informatie terecht op de website http://www.networkrail.co.uk/edinburgh-waverley-station/departures-arrivals/

Autoverhuur
EasyTerra
Het huren van een auto in Schotland kun je eenvoudig via http://www.EasyTerra.nl doen.  EasyTerra vergelijkt voor jou wereldwijd de tarieven van alle bekende autoverhuurbedrijven.  Zo profiteer je altijd van de beste prijsgarantie.  Met het Worry-Free pakket boek je onbezorgd de ideale auto voor de voordeligste prijs.
Via EasyTerra vindt u een huurauto in Schotland via de volgende link https://www.easyterra.nl/autohuur-groot-brittannie.html

Holidaycars
Om goed voorbereid op reis te gaan is het handig om van tevoren alvast een huurauto te boeken.  Niet alleen zijn boekingen vooraf een stuk voordeliger, ook zijn ze vaak een stuk overzichtelijker.  Zo kan je eenvoudig alle beschikbare autoverhuurders op een specifieke locatie met elkaar vergelijken, zodat je altijd de huurauto vindt die het beste aansluit bij je wensen.

Ook kan je van tevoren besluiten om een all-inclusive huurtarief te betalen, zodat je nooit te veel betaalt.  Een NoRisk garantie biedt een volledige terugbetaling van je eigen risico en verzekert je van zorgeloze autohuur.  Je kan ook kiezen voor een annuleringsverzekering waarmee je de reservering kunt annuleren tot aan het moment van ophalen, zonder hiervoor te betalen.  Dankzij deze mogelijkheden is het van tevoren online boeken van een huurauto ideaal.

Via Holidaycars.com vind je gemakkelijk een huurauto in Schotland.  Vergelijk alle autoverhuurders en vindt de beste deal voor uw bezoek aan Schotland en dit via de volgende link
http://www.holidaycars.com/autoverhuur/verenigd-koninkrijk/

Over de auteur

Scroll naar boven