♦ Om te kijken welk reisadvies je bestemming heeft op dit moment kan je altijd terecht op de website reisadvies van de federale overheid.  Bovendien vind je hier alle informatie over valuta, de noodzaak van inentingen, de nodige reisdocumenten,…  Met de volgende link kom je meteen op de website https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen

♦  In 2015 verscheen er op de website reisadvies van de federale overheid een link voor Belgen die reizen in het buitenland.  Via de volgende link http://travellersonline.diplomatie.be/ kan je je gratis registreren wanneer je op reis vertrekt.  Doet zich in het land van je bestemming een ernstige crisis voor (politieke crisis, natuurramp,…) dan zal de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken je gemakkelijker kunnen informeren en helpen.

♦  Vanuit Brussel duurt een vlucht naar Boedapest ongeveer 2 uur.  Met de auto bedraagt de afstand van Brussel tot Boedapest ongeveer 1360 kilometer.  Wanneer je met de auto naar Hongarije reist, moet je een wegenvignet aankopen voor Oostenrijk.  Ook de snelwegen in Hongarije zijn tolwegen.

♦  Boedapest heeft een gematigd landklimaat met zo nu en dan uitlopers van een Atlantische depressie.  Dat betekent dat er over het algemeen weinig neerslag valt, de zomers warm en de winters koud zijn.  De warme periode duurt meestal aanzienlijk langer dan in West-Europa.  April en oktober kunnen aangenaam warm zijn.  De zomer is met temperaturen boven 35°C zeer warm.

♦  De netspanning in Hongarije bedraagt 220 Volt.

♦  Er is geen tijdsverschil tussen België en Hongarije.

♦  Boedapest heeft een efficiënt openbaar vervoer.  Drie metrolijnen, trams, bussen en trolleybussen verbinden van ongeveer 4u30 tot 23u30 alle plaatsen in de stad.  Vanaf ongeveer 23u30 rijden regelmatig nachtbussen over de hoofdroutes.  Het is mogelijk om dagkaartjes te kopen of kaartjes die drie dagen of een week geldig zijn.  Zij gelden voor het hele openbare vervoer inclusief de nachtbussen.

♦  Hou er rekening mee dat er in Hongarije vooral Duits gesproken wordt als tweede taal.  Zeer weinig mensen spreken Engels.

♦  Voor meer informatie over het Burchtpaleis kan je terecht op de website http://www.mng.hu/

♦  Voor meer informatie over de Matthiaskerk kan je terecht op de website http://www.matyas-templom.hu/

♦  Voor meer informatie over de floating bus kan je terecht op de website http://riverride.com/

♦  Voor meer informatie over de Citadel kan je terecht op de website http://www.citadella.hu/

♦  Voor meer informatie over de Grote Synagoge kan je terecht op de website http://www.dohanyutcaizsinagoga.hu/

♦  Voor meer informatie over het Huis van Terreur kan je terecht op de website http://terrorhaza.hu/

♦  Voor meer informatie over het parlement kan je terecht op de website http://parlament.hu/

♦  Voor meer informatie over de Stefanusbasiliek kan je terecht op de website http://www.bazilika.biz/

♦  Boedapest heeft een echte badcultuur (geneeskrachtige baden en warmwaterbaden).  Voor alle actuele info over de baden (ook het buitenzwembad op Margaretha-eiland) kan je terecht op de website http://spabudapest.hu/

♦ Voor meer informatie over het buffelreservaat kan je terecht op de website http://www.bfnp.hu/magyar/oldalak/kis_balaton_bivalyreservatum/

♦  Voor meer informatie over de abdij van Pannonhalma kan je terecht op de website  http://bences.hu/

Autoverhuur
EasyTerra
Het huren van een auto in Hongarije kun je eenvoudig via http://www.EasyTerra.nl doen.  EasyTerra vergelijkt voor jou wereldwijd de tarieven van alle bekende autoverhuurbedrijven.  Zo profiteer je altijd van de beste prijsgarantie.  Met het Worry-Free pakket boek je onbezorgd de ideale auto voor de voordeligste prijs.
Via EasyTerra vindt u een huurauto in Hongarije via de volgende link https://www.easyterra.nl/autohuur-hongarije.html

Holidaycars
Om goed voorbereid op reis te gaan is het handig om van tevoren alvast een huurauto te boeken. Niet alleen zijn boekingen vooraf een stuk voordeliger, ook zijn ze vaak een stuk overzichtelijker.  Zo kan je eenvoudig alle beschikbare autoverhuurders op een specifieke locatie met elkaar vergelijken, zodat je altijd de huurauto vindt die het beste aansluit bij je wensen.

Ook kan je van tevoren besluiten om een all-inclusive huurtarief te betalen, zodat je nooit te veel betaalt.  Een NoRisk garantie biedt een volledige terugbetaling van je eigen risico en verzekert je van zorgeloze autohuur.  Je kan ook kiezen voor een annuleringsverzekering waarmee je de reservering kunt annuleren tot aan het moment van ophalen, zonder hiervoor te betalen.  Dankzij deze mogelijkheden is het van tevoren online boeken van een huurauto ideaal.

Via Holidaycars.com vind je gemakkelijk een huurauto in Hongarije.  Vergelijk alle autoverhuurders en vindt de beste deal voor uw bezoek aan Hongarije en dit via de volgende link
http://www.holidaycars.com/autohuur/hongarije/

 

 

Over de auteur

Scroll naar boven