♦   Om te kijken welk reisadvies je bestemming heeft op dit moment kan je altijd terecht op de website reisadvies van de federale overheid.  Bovendien vind je hier alle informatie over valuta, de noodzaak van inentingen, de nodige reisdocumenten,…  Met volgende link kom je meteen op de website https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen

♦  In 2015 verscheen er op de website reisadvies van de federale overheid een link voor Belgen die reizen in het buitenland. Via de volgende link http://travellersonline.diplomatie.be/ kan je je gratis registreren wanneer je op reis vertrekt.  Doet zich in het land van je bestemming een ernstige crisis voor (politieke crisis, natuurramp,…) dan zal de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken je gemakkelijker kunnen informeren en helpen.

♦  Vanuit Brussel duurt een vlucht naar Ljubljana ongeveer 1u45.  Met de auto bedraagt de afstand van Brussel tot Ljubljana ongeveer 1200 kilometer.  Wanneer je met de auto naar Slovenië reist, moet je een wegenvignet aankopen voor Oostenrijk.  Ook de snelwegen in Slovenië zijn tolwegen waarvoor een vignet nodig is.

♦  De beste reistijd voor Slovenië is van juni tot en met augustus.  Dat zijn de maanden met de minste neerslag.  December, januari en februari zijn dan weer de beste maanden voor een wintersportvakantie in Slovenië.

♦  De netspanning in Slovenië bedraagt 230 Volt.

♦  Er is geen tijdsverschil tussen België en Slovenië.

♦  In Slovenië hoef je taalproblemen niet te vrezen.  De meeste inwoners beheersen minstens twee talen waaronder Duits of Engels.

♦  In Slovenië kan je ook beroep doen op landelijk toerisme (boerderijen), een vorm van vakantie die vooral gericht is op gezinnen die met de auto reizen.  Voor meer informatie over deze logeerboerderijen kan je terecht op de website www.slovenia.info/touristfarms

♦  Voor meer informatie over Blejski Grad kan je terecht op de website http://www.blejski-grad.si/en

♦  Voor meer informatie over Grad Brezice kan je terecht op de website http://www.pmb.si

♦  Voor meer informatie over Partizanska Bolnica Franja kan je terecht op de website http://www.muzej-idrija-cerkno.si/

♦  Voor meer informatie over Skocjanske Jame kan je terecht op de website http://www.park-skocjanske-jama.si/en

♦  Voor meer informatie over de Lipizanerstoeterij kan je terecht op de website http://www.lipica.org/en/

♦  Voor meer informatie over Ljubljanski Grad kan je terecht op de website http://www.ljubljanskigrad.si/en/

♦  Voor meer informatie over Postojnska Jama kan je terecht op de website http://www.postojnska-jama.eu/en/home/

♦  Voor meer informatie over Predjamski Grad kan je terecht op de website http://www.postojnska-jama.eu/en/come-and-visit-us/predjama-castle/

♦  Voor meer informatie over Ptujski Grad kan je terecht op de website http://www.pmpo.si/en/

♦  Voor meer informatie over Secoveljske Soline kan je terecht op de website http://www.soline.si/en

♦  Voor meer informatie over Triglav National Park kan je terecht op de website http://www.tnp.si/national_park/

Algemeen schema van deze rondreis
Hieronder vind je een overzicht van het schema van onze 14-daagse rondreis door Slovenië

Dag 1: We komen ’s avonds aan in Maribor.  (Overnachting in Maribor)
Dag 2: In de voormiddag bezoeken we het oude centrum van Maribor en rijden we vervolgens naar Celje.  In de namiddag bezoeken we het kasteel van Brezice.  (Overnachting in Celje)
Dag 3: In de voormiddag bezoeken we het kasteel van Ptuj en in de namiddag brengen we een bezoek aan het kasteel van Celje en het oude stadscentrum van Celje.  (Overnachting in Celje)
Dag 4: ’s Morgens vertrekken we vanuit Celje naar Ljubljana.  Daar brengen we een bezoek aan de drie bruggen, het stadhuis, de Robbafontein, het Preserenplein, de kathedraal, de Franciscanenkerk, de universiteit, het parlement en de centrale markt.  (Overnachting in Ljubljana)
Dag 5: We brengen in Ljubljana een bezoek aan het stadskasteel, het Tivolipark en Metelkova Mesto.  (Overnachting in Ljubljana)
Dag 6: Vanuit Ljubljana brengen we een bezoek aan het Franja Partisan Hospital en aan de Lipizanerstoeterij in Lipica.  (Overnachting in Ljubljana)
Dag 7: We vertrekken ’s morgens uit Ljubljana en rijden naar Portoroz.  In de namiddag brengen we een bezoek aan het oude stadscentrum van Piran.  (Overnachting in Portoroz)
Dag 8: Vanuit Portoroz brengen we een bezoek aan de grotten van Postojna en het Predjama-kasteel.  (Overnachting in Portoroz)
Dag 9: Vanuit Portoroz brengen we een bezoek aan de grotten van Skocjan en het oude stadscentrum van Koper.  (Overnachting in Portoroz)
Dag 10: Vanuit Portoroz brengen we een bezoek aan de Zoutpannen.  (Overnachting in Portoroz)
Dag 11: We vertrekken ’s middags uit Portoroz en bezoeken onderweg het kerkje in Hrastovlje.  Nadien rijden we verder naar Nova Gorica waar we een autorit maken door de wijnvelden en stoppen bij de bekende Solkanbrug.  (Overnachting in Nova Gorica)
Dag 12: We vertrekken ’s morgens richting Bled en bezoeken in de namiddag het Meer van Bled, het eilandje in het Meer van Bled en de burcht van Bled.  (Overnachting in Bled)
Dag 13: In de voormiddag maken we een wandeling door de Vintgarkloof.  (Overnachting in Bled)
Dag 14: We rijden naar het Triglav National Park en bezoeken Vogel waar we de gondel nemen die ons naar het plateau tussen de bergen brengt.  Nadien wandelen we naar de waterval Slap Savica en brengen we een bezoek aan het Meer van Bohinj. (Overnachting in Bled)
Dag 15: Terugkeer naar Brussel.

Autoverhuur
EasyTerra
Het huren van een auto in Slovenië kun je eenvoudig via http://www.EasyTerra.nl doen.  EasyTerra vergelijkt voor jou wereldwijd de tarieven van alle bekende autoverhuurbedrijven.  Zo profiteer je altijd van de beste prijsgarantie.  Met het Worry-Free pakket boek je onbezorgd de ideale auto voor de voordeligste prijs.
Via EasyTerra vindt u een huurauto in Slovenië via de volgende link https://www.easyterra.nl/autohuur-slovenie.html

Holidaycars
Om goed voorbereid op reis te gaan is het handig om van tevoren alvast een huurauto te boeken.  Niet alleen zijn boekingen vooraf een stuk voordeliger, ook zijn ze vaak een stuk overzichtelijker.  Zo kan je eenvoudig alle beschikbare autoverhuurders op een specifieke locatie met elkaar vergelijken, zodat je altijd de huurauto vindt die het beste aansluit bij je wensen.

Ook kan je van tevoren besluiten om een all-inclusive huurtarief te betalen, zodat je nooit te veel betaalt. Een NoRisk garantie biedt een volledige terugbetaling van je eigen risico en verzekert je van zorgeloze autohuur.  Je kan ook kiezen voor een annuleringsverzekering waarmee je de reservering kunt annuleren tot aan het moment van ophalen, zonder hiervoor te betalen.  Dankzij deze mogelijkheid is het van tevoren online boeken van een huurauto ideaal.

Via Holidaycars.com vindt u gemakkelijk een huurauto in Slovenië.  Vergelijke alle autoverhuurders en vindt de beste deal voor je bezoek aan Slovenië en dit via de volgende link http://www.holidaycars.com/autoverhuur/slovenie/

Over de auteur

Scroll naar boven