♦  Om te kijken welk reisadvies je bestemming heeft op dit moment kan je terecht op de website reisadvies van de federale overheid.  Bovendien vind je hier alle informatie over valuta, de noodzaak van inentingen, de nodige reisdocumenten,…  Met de volgende link kom je meteen op de website https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen

♦  In 2015 verscheen er op de website reisadvies van de federale overheid een link voor Belgen die reizen in het buitenland.  Via de volgende link http://travellersonline.diplomatie.be/ kan je je gratis registreren wanneer je op reis vertrekt. Doet zich in het land van je bestemming een ernstige crisis voor (politieke crisis, natuurramp,…) dan zal de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken je gemakkelijker kunnen informeren en helpen.

♦  Vanuit Brussel duurt een vlucht naar Bulgarije ongeveer 2u45 zowel naar de luchthaven van Varna als naar de luchthaven van Burgas.  Daarnaast heeft Bulgarije nog twee andere internationale luchthavens en dit in Sofia en in Plovdiv.

♦  De ideale reistijd voor Bulgarije zijn de maanden mei, juni en september hoewel het land in principe heel het jaar door bezocht kan worden.  Bulgarije kent erg warme zomers gevolgd door een meestal lange herfst.  De winters aan de Zwarte Zee zijn meestal mild maar in de bergen kan het vanaf oktober snel kouder worden waardoor zware sneeuwval kan voorkomen.  De maanden januari tot en met maart zijn de beste maanden voor een wintersportvakantie in Bulgarije.

♦  Het is raadzaam om in Bulgarije geen kraantjeswater te drinken en ijsblokjes in drank te vermijden gezien deze ook vaak bestaan uit leidingwater.

♦  Let voldoende op je kledij wanneer je kerken en kloosters bezoekt in Bulgarije.  Er wordt verwacht dat schouders en knieën zoveel mogelijk bedekt zijn.  Vaak zullen er aan de ingang sjaals en omslagdoeken worden uitgedeeld maar het is aangeraden om zelf al een sjaal te voorzien.

♦  De netspanning in Bulgarije bedraagt 220 Volt.

♦  In Bulgarije is het heel het jaar door 1 uur later dan in België.

♦  Wanneer je een bezoek brengt aan het klooster van Rila en bagage bij je hebt, kon je dit in 2017 laten bewaren in het winkeltje aan de rand van de parkeerplaats voor de ingang van het klooster.  Het winkeltje beschikte in 2017 over een “luggage-room” waar je je bagage tussen 9u en 17u30 kunt laten bewaren voor een kleine vergoeding.

♦  Wanneer je met de auto door Bulgarije reist hou je er best rekening mee voldoende tijd te nemen zelfs voor korte afstanden.  Dit heeft vooral te maken met de snelheidsbeperkingen die gelden op de Bulgaarse wegen.  Bovendien is het belangrijk tijdens het rijden rekening te houden met fietsers en voetgangers.  Er zijn in Bulgarije zelden tot nooit fiets- en voetpaden langs de wegen.  Het is ook belangrijk alert te zijn voor loslopende honden die soms op onverwachte momenten de straat oversteken.

♦  Voor meer informatie over Pirin National Park kunt u terecht op de website http://bulgariatravel.org/en/object/53/Nacionalen_park_Pirin

♦  Voor meer informatie over Nessebar kunt u terecht op de website www.ancient-nessebar.com/html/main_en.php?menu=sights

♦  Voor meer informatie over het klooster van Bachkovo kunt u terecht op de website www.bachkovskimanastir.com/en/

♦  Voor meer informatie over het klooster van Rila kunt u terecht op de website https://rilskimanastir.org/en/

♦  Voor meer informatie over de Alexander Nevski-kathedraal kunt u terecht op de website www.stalexandernevskycathedral.org/new/

♦  Voor meer informatie over het Nationaal Theater Ivan Vazov kunt u terecht op de website http://new.nationaltheatre.bg/bg/

♦  Voor meer informatie over het paleis van Balchik en de Botanische Tuin kunt u terecht op de website www.dvoreca.com

Algemeen schema van deze rondreis
Hieronder vind je een overzicht van het schema van onze 14-daagse rondreis door Bulgarije.

Dag 1: We komen ’s morgens aan in Varna en rijden door naar Sozopol. (Overnachting in Sozopol)
Dag 2: We brengen een bezoek aan de oude stad van Sozopol.  (Overnachting in Sozopol)
Dag 3: We brengen een bezoek aan de oude stad van Nessebar en op de terugweg bezoeken we Ravadinovo Castle in Sozopol.  (Overnachting in Sozopol)
Dag 4: ’s Morgens vertrekken we vanuit Sozopol naar Plovdiv.  In Plovdiv brengen we in de namiddag een bezoek aan het Romeins theater en de Huizen van Plovdiv.  (Overnachting in Plovdiv)
Dag 5: Vanuit Plovdiv brengen we een bezoek aan de Chudnite Mostove (Natuurlijke Boogbruggen) en bezoeken we het klooster van Bachkovo. ’s Avonds bezoeken we in Plovdiv de Tuin Tsar Simeon en de Zingende en dansende fonteinen.  (Overnachting in Plovdiv)
Dag 6: ’s Morgens vertrekken we vanuit Plovdiv naar Bansko.  In de namiddag kan je eventueel nog met de skilift of de auto de bergen ingaan. (Overnachting in Bansko)
Dag 7: Vanuit Bansko brengen we in Melnik een bezoek aan het klooster van Rozhen, de oude stad, de aardpiramiden en Huis Kordopulova. (Overnachting in Bansko)
Dag 8: ’s Morgens vertrekken we vanuit Bansko naar Sofia.  Onderweg brengen we een bezoek aan het klooster van Rila.  (Overnachting in Sofia)
Dag 9: We brengen in Sofia een bezoek aan de Alexander Nevski-kathedraal, de Banya Bashi moskee, de basiliek Sint Sofia, de kerk van Bojana, de kerk van Sint Nicolaas, het Nationaal Theater, de Nationale Bibliotheek, de Sint Joris Rotonde, de Sveta Nedelya-kathedraal en de universiteit. (Overnachting in Sofia)
Dag 10: ’s Morgens vertrekken we vanuit Sofia naar Veliko Tarnovo waar we in de namiddag een bezoek brengen aan de Tsarevets-heuvel. (Overnachting in Veliko Tarnovo)
Dag 11: Vanuit Veliko Tarnovo brengen we een bezoek aan de tombe van Kazanlak en het klooster van Troyan.  (Overnachting in Veliko Tarnovo)
Dag 12: ’s Morgens vertrekken we vanuit Veliko Tarnovo naar Varna.  (Overnachting in Varna)
Dag 13: Vanuit Varna brengen we een bezoek aan de Ruiter van Madara en het Stenen Woud. (Overnachting in Varna)
Dag 14: Vanuit Varna brengen we een bezoek aan het Paleis van Balchik en de Botanische Tuin en bezoeken we de kliffen van Kaliakra. (Overnachting in Varna)
Dag 15: Terugkeer naar Brussel.

Autoverhuur
EasyTerra
Het huren van een auto in Bulgarije kun je eenvoudig via http://www.EasyTerra.nl doen.  EasyTerra vergelijkt voor jou wereldwijd de tarieven van alle bekende autoverhuurbedrijven.  Zo profiteer je altijd van de beste prijsgarantie.  Met het Worry-Free pakket boek je onbezorgd de ideale auto voor de voordeligste prijs.  Via EasyTerra vindt u een huurauto in Bulgarije via de volgende link https://www.easyterra.nl/autohuur-Bulgarije.html

Holidaycars
Om goed voorbereid op reis te gaan is het handig om van tevoren alvast een huurauto te boeken.  Niet alleen zijn boekingen vooraf een stuk voordeliger, ook zijn ze vaak een stuk overzichtelijker.  Zo kan je eenvoudig alle beschikbare autoverhuurders op een specifieke locatie met elkaar vergelijken, zodat je altijd de huurauto vindt die het beste aansluit bij je wensen.

Ook kan je van tevoren besluiten om een all-inclusive huurtarief te betalen, zodat je nooit te veel betaalt. Een NoRisk garantie biedt een volledige terugbetaling van je eigen risico en verzekert je van zorgeloze autohuur.  Je kan ook kiezen voor een annuleringsverzekering waarmee je de reservering kunt annuleren tot aan het moment van ophalen, zonder hiervoor te moeten betalen.  Dankzij deze mogelijkheid is het van tevoren online boeken van een huurauto ideaal.

Via Holidaycars.com vindt u gemakkelijk een huurauto in Bulgarije.  Vergelijk alle autoverhuurders en vindt de beste deal voor je bezoek aan Bulgarije en dit via de volgende link
http://www.holidaycars.com/autohuur/bulgarije/

Over de auteur

Scroll naar boven