♦  Om te kijken welk reisadvies je bestemming heeft op dit moment kan je altijd terecht op de website reisadvies van de federale overheid.  Bovendien vind je hier alle informatie over valuta, de noodzaak van inentingen, de nodige reisdocumenten,…  Met de volgende link kom je meteen op de website https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen

♦  In 2015 verscheen er op de website reisadvies van de federale overheid een link voor Belgen die reizen in het buitenland.  Via de volgende link http://travellersonline.diplomatie.be/ kan je je gratis registreren wanneer je op reis vertrekt.  Doet zich in het land van je bestemming een ernstige crisis voor (politieke crisis, natuurramp,…) dan zal de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken je gemakkelijker kunnen informeren en helpen.

♦  Vanuit Brussel duurt een vlucht naar Corfu ongeveer 2u30.

♦  De ideale reistijd naar Corfu is van eind april tot half juni (alles staat in bloei) en van begin september tot half oktober.  Op die momenten zijn er vaak minder toeristen en is het niet te warm.  De periode van eind juni tot en met augustus is de drukste en warmste periode.

♦  De netspanning in Corfu bedraagt 220 Volt.

♦  Het is in Corfu 1 u later dan in België.  Er wordt ook een verschil gemaakt tussen winter- en zomertijd.

♦  Let voldoende op uw kledij wanneer u kerken en klooster bezoekt in Corfu.  Er wordt verwacht dat schouders en knieën zoveel mogelijk bedekt zijn.  In de meeste kerken en kloosters zijn er echter sjaals beschikbaar of krijgt u een rok aangeboden om aan te trekken tijdens uw bezoek.

♦  Corfu heeft een uitgebreid netwerk van busvervoer.  De blauwe bussen (stadsvervoer) rijden naar de steden en de groene bussen (streekvervoer) rijden voornamelijk naar de badplaatsen.  Indien je het eiland wilt verkennen is het echter aangewezen een auto te huren.  Het openbaar vervoer is namelijk erg tijdrovend over langere afstanden en uren van aankomst en vertrek lopen vaak uit.

♦  Voor meer informatie over het Achilleion kunt u terecht op de website http://www.achillion-corfu.gr/default_en.html

♦  Voor meer informatie over het Museum voor Aziatische Kunst kunt u terecht op de website http://www.matk.gr/en/

♦  Voor meer informatie over Butrint kunt u terecht op de website http://www.butrint.org/

Autoverhuur
EasyTerra
Het huren van een auto in Griekenland kun je eenvoudig via http://www.EasyTerra.nl doen.  EasyTerra vergelijkt voor jou wereldwijd de tarieven van alle bekende autoverhuurbedrijven.  Zo profiteer je altijd van de beste prijsgarantie.  Met het Worry-Free pakket boek je onbezorgd de ideale auto voor de voordeligste prijs.
Via EasyTerra vindt u een huurauto in Griekenland via de volgende link https://www.easyterra.nl/autohuur-griekenland.html

Holidaycars
Om goed voorbereid op reis te gaan is het handig om van tevoren alvast een huurauto te boeken.  Niet alleen zijn boekingen vooraf een stuk voordeliger, ook zijn ze vaak een stuk overzichtelijker.  Zo kan je eenvoudig alle beschikbare autoverhuurders op een specifieke locatie met elkaar vergelijken, zodat je altijd de huurauto vindt die het beste aansluit bij je wensen.

Ook kan je van tevoren besluiten om een all-inclusive huurtarief te betalen, zodat je nooit te veel betaalt. Een NoRisk garantie biedt een volledige terugbetaling van je eigen risico en verzekert je van zorgeloze autohuur.  Je kan ook kiezen voor een annuleringsverzekering waarmee je de reservering kunt annuleren tot aan het moment van ophalen, zonder hiervoor te betalen.  Dankzij deze mogelijkheid is het van tevoren online boeken van een huurauto ideaal.

Via Holidaycars.com vindt u gemakkelijk een huurauto in Corfu.  Vergelijk alle autoverhuurders en vindt de beste deal voor je bezoek aan Corfu en dit via de volgende link
http://www.holidaycars.com/car-rental/greece/corfu/

Over de auteur

Scroll naar boven