♦  Om te kijken welk reisadvies je bestemming heeft op dit moment kan je altijd terecht op de website reisadvies van de federale overheid.  Bovendien vind je hier alle informatie over valuta, de noodzaak van inentingen, de nodige reisdocumenten,…  Met volgende link kom je meteen op de website https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen

♦ In 2015 verscheen er op de website reisadvies van de federale overheid een link voor Belgen die reizen in het buitenland.  Via de volgende link http://travellersonline.diplomatie.be/ kan je je gratis registreren wanneer je op reis vertrekt.  Doet zich in het land van je bestemming een ernstige crisis voor (politieke crisis, natuurramp,…) dan zal de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken je gemakkelijker kunnen informeren en helpen.

♦  Wanneer je  met de auto naar Kroatië reist, moet je er rekening mee houden dat je ongeveer twee dagen onderweg bent.  Zeker als je doorrijdt tot Dubrovnik.  Hou er ook rekening mee dat de laatste 125 kilometer richting Dubrovnik niet over de autosnelweg kan worden afgelegd.  Midden 2010 was deze nog volop in aanleg.  Dit betekent dat de laatste 125 kilometer naar Dubrovnik moet afgelegd worden over gewone wegen waardoor je ongeveer 4 uur nodig hebt om deze laatste 125 kilometer te overbruggen.

♦  Wanneer je met de auto naar Kroatië reist, moet je een wegenvignet aankopen voor Oostenrijk en Slovenië.  Langs de autosnelweg zijn er voldoende stopplaatsen aanwezig waar deze kunnen gekocht worden.  Voor Kroatië is er geen wegenvignet nodig maar dient er op sommige wegen wel tol betaald te worden (prijzen varieerden  in 2010 tussen 0,75 en 10 euro).

♦  De beste reistijd naar Kroatië is gedurende de zomermaanden.  In het binnenland schommelt de temperatuur dan rond de 20 graden.  De gemiddelde temperatuur in de kustgebieden schommelt dan tussen 22 en 25 graden.

♦  De netspanning in Kroatië bedraagt 220 Volt.

♦  Er is geen tijdsverschil tussen België en Kroatië.

♦   De stadsmuren van Dubrovnik bezoek je het best ’s morgens.  Wanneer je een wandeling over de muren maakt als de zon zijn hoogste punt bereikt, kan de warmte ondraaglijk aanvoelen.

♦  Voor meer informatie over het Krka National Park kan je terecht op http://www.npkrka.hr/ Om de watervallen van de Stradinski Buk te bezoeken moet je vlakbij de ticketbalie vertrekken met de boot.  Na een klein uurtje varen ben je vlakbij de waterval waarbij ook een zone is waar zwemmen is toegelaten !  Vlakbij de waterval vertrekt het wandelpad van waarop je een prachtig bovenaanzicht hebt op de waterval en je kan kennismaken met folkloren en tradities van de regio.

♦  Voor meer informatie over Paklenica National Park kan je terecht op http://www.paklenica.hr/.  In dit Nationale Park kan je niet enkel prachtige wandelingen maken maar ook mountainbiken en klimmen.  Als je  een wandeling wil maken richting de grotten of de berghut moet je er wel rekening mee houden dat je eerst ongeveer een uur tot anderhalf uur een wandeling moet maken over een goed bewandelbaar maar sterk stijgend bergpad.  Na deze fikse wandeling kan je verschillende richtingen kiezen (grotten, berghut) die elk nog ongeveer een half uur tot een uur in beslag nemen.

♦  Voor meer informatie over Plitvicka Jezera National Park kan je terecht op  www.np-plitvicka-jezera.hr.  Bij een bezoek aan dit Nationale Park kan u per treintje naar het bovenste gedeelte worden gebracht.  Vervolgens kan u zelf kiezen tussen verschillende wandelroutes die elk zijn aangeduid met een kleur en waarvan de wandeltijd varieert tussen de 2 en de 8 uren.

Autoverhuur
EasyTerra
Het huren van een auto in Kroatië kun je eenvoudig via http://www.EasyTerra.nl doen.  EasyTerra vergelijkt voor jou wereldwijd de tarieven van alle bekende autoverhuurbedrijven.  Zo profiteer je altijd van de beste prijsgarantie.  Met het Worry-Free pakket boek je onbezorgd de ideale auto voor de voordeligste prijs.
Via EasyTerra vindt u een huurauto in Kroatië via de volgende link https://www.easyterra.nl/autohuur-kroatie.html

Holidaycars
Om goed voorbereid op reis te gaan is het handig om van tevoren alvast een huurauto te boeken.  Niet alleen zijn boekingen vooraf een stuk voordeliger, ook zijn ze vaak een stuk overzichtelijker.  Zo kan je eenvoudig alle beschikbare autoverhuurders op een specifieke locatie met elkaar vergelijken, zodat je altijd de huurauto vindt die het beste aansluit bij je wensen.

Ook kan je van tevoren besluiten om een all-inclusive huurtarief te betalen, zodat je nooit te veel betaalt.  Een NoRisk garantie biedt een volledige terugbetaling van je eigen risico en verzekert je van zorgeloze autohuur.  Je kan ook kiezen voor een annuleringsverzekering waarmee je de reservering kunt annuleren tot aan het moment van ophalen, zonder hiervoor te betalen.  Dankzij deze mogelijkheden is het van tevoren online boeken van een huurauto ideaal.

Via Holidaycars.com vind je gemakkelijk een huurauto in Kroatië. Vergelijk alle autoverhuurders en vindt de beste deal voor uw bezoek aan Kroatië en dit via de volgende link
http://www.holidaycars.com/autohuur/kroatie/

Over de auteur

Scroll naar boven