In 139 voor Christus was Conimbriga bezet door Romeinse troepen en werd het een welvarende hoofdstad van de provincie.  In de volgende eeuw, tijdens het bewind van keizer Augustus, groeide het stedelijke deel van de stad.  Het was in deze periode dat een aantal van de belangrijkste gebouwen voor het dagelijkse leven in een Romeinse stad werden gebouwd zoals het forum, amfitheater en de thermale baden.  Maar vooral de huizen hebben hun herinneringen achter gelaten.

Je kan een bezoek brengen aan Casa dos Repuxos met de tuin die nog steeds de oorspronkelijke hydraulische infrastructuur bezit omgeven door mozaïeken die jachttaferelen laten zien, mythologische passages, seizoenen, monsters, vogels en zeedieren.  Ook de nabijgelegen huizen huisvesten geometrische mozaïeken.

Er is ook een museum ingericht dat een overzicht biedt op het alledaagse Romeinse leven aan de hand van voorwerpen die gedurende de jaren werden ontdekt door opgravingen en die  zicht bieden op het religieuze leven, architectuur van de huizen en het leven op het forum.

(Op de fotopagina kunt u nog andere foto’s bekijken van Portugal)

Over de auteur

Scroll naar boven