Het Triglav National Park is het enige Nationale Park van Slovenië en is vernoemd naar de Triglav-berg die met zijn 2864 meter de hoogste berg is van Slovenië en van de Julische Alpen.  De naam Triglav zou verwijzen naar de vorm van de berg (Triglav=driekoppig) of naar de Slavische God waarvan werd gedacht dat hij zijn troon had op de top van de berg.
Het park is 880 vierkante kilometer groot en beslaat liefst drie procent van het hele grondgebied van Slovenië.

Boven het meer van Bohinj ligt de berg Vogel, in de winter een skigebied en in de zomer een paradijs voor fantastische uitzichten en wandelingen.   Met een kabelbaan kan je via een gondel omhoog gaan naar het plateau boven op de berg op een hoogte van 1537 meter.  Van daaruit heb je prachtige uitzichten op de Triglav en de omliggende bergen en kan je wandelen en mountainbiken.

Met een stoeltjeslift kan je nog een stukje hoger de bergen ingaan waar je nog meer prachtige uitzichten vindt en een heuveltje met daarop een kruis dat je kan bereiken via een steil padje.  Aan het kruis hangt een wensbel die je kan laten luiden terwijl je een wens doet.

(Op de fotopagina kunt u nog andere foto’s bekijken van Slovenië)

Over de auteur

Scroll naar boven