Het Castello Sforzesco (genoemd naar de familie Sforza) is een van de symbolen van de stad.  Het werd in de 14de eeuw gebouwd als burcht van de Visconti, toen verwoest, weer opgebouwd en verder vormgegeven door latere generaties en aan het begin van de 20ste eeuw gerenoveerd.  Echt zo oud als het kasteel eruit ziet is het dus niet. 
Het beleefde zijn glorietijd onder Lodovico il Moro, die kunstenaars als Bramante en Leonardo da Vinci naar zijn hof liet komen. 
In de 16de eeuw was dit gebouw één van de grootste citadels van Europa met een externe fortificatie die een lengte van 3 kilometer behelsde en een gebied van 25,9 hectare.  Onder diverse vreemde heersers werd het castello gebruikt als kazerne en militair oefenterrein.  Pas in 1893 werd het eigendom van de stad Milaan.
Het kasteel werd zwaar beschadigd bij bombardementen tijdens de tweede wereldoorlog.  Na de oorlog werd het kasteel het onderdak voor verschillende musea (schilderijen, meubilair, beeldhouwwerk, fresco’s, Egyptische mummies, oude muziekinstrumenten).

(Op de fotopagina kunt u nog andere foto’s bekijken van Milaan)

Over de auteur

Scroll naar boven