Sinds 1912 rijdt de Ferrocarril van Palma naar Soller, aanvankelijk voor het transporteren van fruit.  Deze rit van 27 kilometer vertrekt vanaf het station aan de Plaça d’Espanya in Palma.  Ook het station zelf, met zijn Jugendstil-elementen, is het bekijken waard.
De spoorrit loopt door de Serra de Tramuntana en de vallei van Soller en staat garant voor prachtige uitzichten.

Bij aankomst in Soller kan je de tram nemen (de eerste elektrische tram in Mallorca) en verder genieten van de uitzichten op de vallei van Soller terwijl je tussen de appelsienboomgaarden richting Port de Soller rijdt.

Port de Soller ligt aan de westkust van het eiland.  Het stadje is tegen een heuvel gebouwd en omarmd een diepe baai.  Aan de ene kant van de baai staat de vuurtoren van waarop je een prachtig uitzicht hebt op het stadje en de haven.  Typisch in Port de Soller zijn de smalle en hellende straatjes.  Verder beschikt Port de Soller ook over een klein maar aangenaam strand.  Wegens de vele modder werd het strand in 2009 aangevuld met zand uit de omgeving waardoor het nu veel aangenamer is.  Er is ook een wandelpromenade omzoomd door winkeltjes, cafés en hotels.

(Op de fotopagina kunt u nog andere foto’s bekijken van Mallorca)

Over de auteur

Scroll naar boven