In Port de Soller kan je de bus naar Deia nemen in één van de zijstraten bij de haven.  Vanuit Deia kan je een wandeling maken van 12 kilometer die je terug naar Port de Soller voert.

Deia zelf staat gekend om zijn honingkleurige huizen met aan de ene kant de ruige bergen van Tramuntana en aan de andere kant de Middellandse Zee. Omwille van de strenge bouwwetten die er heersen, is het dorpje wat betreft uitzicht even mooi gebleven.  De beroemdste inwoner van Deia was de dichter Robert Graves die er van 1946 tot aan zijn dood in 1985 woonde.  
Het huis werd door zijn zoon William ingericht als museum.
Graves heeft zijn laatste rustplaats gevonden op de kleine begraafplaats naast de kerk van Sant Joan Baptista aan het einde van de Carrer d’es Puig.

De wandeling die je terug brengt naar Port de Soller begint in Deia aan de Calle del Porcho richting kerk en museum en na een wandeling van ongeveer een uurtje door olijfboomgaarden kom je aan bij Cala Deia, een prachtige en schilderachtige baai.

Van daaruit volgt een steile klim via trappen richting de volgende landtong om een tweetal uurtjes later aan te komen bij de Finca Son Mico.  Vanaf hier daal je het volgende 1,5 uur af door de prachtige natuur met als eindpunt Port de Soller.

(Op de fotopagina kunt u nog andere foto’s bekijken van Mallorca)

Over de auteur

Scroll naar boven