Ten noordwesten op zo’n 25 kilometer van Corfu ligt de badplaats Paleokastritsa.  Hier vind je twee prachtige baaien die van mekaar gescheiden worden door het 300 meter hoge schiereiland waarop het Theotokosklooster ligt dat dateert uit 1228 hoewel de meeste gebouwen die er nu staan dateren uit de 18de eeuw na vele vernietigingen omwille van oorlogen.

Op de muren van het kerkje van het klooster vind je vooral iconen in zwarte lijsten, er is een mooie schildering van “Het Laatste Oordeel” te zien en het klooster heeft ook een mooie oliemolen en een klein museum waarin iconen en materialen uit de zee worden tentoongesteld.
Verder zie je veel bloemen, citrusbomen en bougainville en word je getrakteerd op prachtige vergezichten vanop het terras.

Aan het strand van Paleokastritsa kan je een kleine boottocht doen en vaar je langs de “Head of the Lion” (of      monkey volgens sommigen) en langs de St Nicolas Cave en Nausica Cave.

Vijf kilometer van Paleokastritsa ligt het dorpje Lakones met de taverne “Bella Vista” waar je vanop het terras een immens prachtig uitzicht hebt op Paleokastritsa.

(Op de fotopagina kunt u nog andere foto’s bekijken van Corfu)

Over de auteur

Scroll naar boven