Port de Pollença ligt ongeveer 6 kilometer van het stadje Pollença en is via een 13,5 kilometer lange weg aangesloten op de Cap de Formentor.

De populairste wandeling in Port de Pollença is de “Pine Walk” langs de kustlijn van de stad met aan het einde een oude militaire basis die nu nog steeds de thuisbasis is van een aantal brandbestrijdende vliegtuigen.

Port de Pollença is eveneens de ideale start voor een wandeling naar de baai Cala Boquer (ongeveer 6 kilometer heen en terug). De wandeling begint vlakbij de rotonde en aan het begin loop je even over privaat domein en moet je dus zeker telkens de hekken achter je sluiten.
De route stijgt/daalt slechts 150 meter en beschikt over een aantal indrukwekkende uitzichten op het Tramuntana-gebergte.  Het pad is meestal erg rustig en af en toe kom je berggeiten tegen die hun behendigheid wat betreft springen en rennen over rotsen graag laten zien.
Na een geplaveid pad daal je kort af naar het rotsachtige strand van de baai van Cal Boquer.  Het strand is niet groot maar je kan genieten van een duik in het turkoois blauwe water en genieten van de rotsen en het balanceren op het keienstrand.

(Op de fotopagina kunt u nog andere foto’s bekijken van Mallorca)

Over de auteur

Scroll naar boven