De tuinen van Tsaar Simeon in Plovdiv werden in 1892 ontworpen door de Zwitserse landschapsarchitect Lucien Chevalas (1840-1921).  In 1879 werd hij door de Bulgaars Aleksander Bogoridi gevraagd in Plovdiv zijn tuinman te worden.  In 1901 werd Chevalas bekroond tot ereburger van Plovdiv en kreeg hij sindsdien de bijnaam “minister van de bloemen”.

Sinds 2017 is de tuin gerenoveerd.  Er zijn meerdere fonteinen te vinden waaronder de klassieke fontein van de godin van graan en vruchtbaarheid Demeter.  Daarnaast zijn er tal van monumenten van Bulgaarse culturele leiders en moderne sculpturen en kunstwerken.  In het midden van het park werd het Weense paviljoen gebouwd die een replica is van het Centrale paviljoen uit 1936.  Verder zijn er nieuwe banken geplaatst, speeltuinen en de vele bomen en prachtige verlichting maken van het park een klein paradijs.
De kroon op de renovatiewerken echter is de “zingende en dansende fontein” die zorgt voor een show van licht, water en muziek en dit in 2017 elke donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 21u30.

(Op de fotopagina kunt u nog andere foto’s bekijken van Bulgarije)

Over de auteur

Scroll naar boven